Miadent Diş
ONLİNE RANDEVU Hemen Ara

Protez-Protetik Diş Tedavisi

Protez-Protetik Diş Tedavisi

Diş Protezi

Diş Protezi diş eti, diş ya da çevre dokuları belirli nedenlerden dolayı hasar görmesi nedeniyle kaybedilmesi durumunda kişiye özel olarak hazırlanır. Bu sayede kişiler sindirim sisteminin en başı olan dişlerine eskisi gibi sahip olacaktır. Diş protezi sayesinde kişiler sağlıklı bir şekilde çiğneme fonksiyonuna kavuşur. Dişler olmadığı zaman kişinin konuşmasında da hatalar meydana gelebilir. Aynı zamanda diş olmadığı zaman estetik bir görüntü de oluşmaz. Bu durumda konuşmanın düzelebilmesi için ya da kişinin tekrar estetik bir görüntüye sahip olabilmesi için protez diş yapılır. Genel olarak diş protezi kişinin yaşam kalitesini artırmaktadır. Dişin kötü görüntüsünün getirdiği psikolojik etkiler ve doğru düzgün yemek yiyememenin getirdiği fizyolojik etkiler de diş protezi sayesinde düzelir.

Diş protezi nedir konusu pek çok kişinin merak ettiğin sorular arasında yer alır. Diş protezi kişiye özel olarak üretilir. Hastanın ağız yapısıyla tam olarak uyum sağlayan, ağza kolay bir şekilde takılıp çıkarılabilen ya da ağız içerisine sabitlenebilen, rahat kullanılabilen yapay dişler olarak tanımlanır. Hastanın yeni bir şekilde yapılan bu dişlere alışması biraz sürebilir. Bu süre içerisinde hasta rahat edemez ya da kendini garip hissedebilir. Özellikle ilk zamanlarda ağız içerisinde hissedilen gevşeklik ya da dolgunluk hissi oldukça normaldir. Yemek yerken kişiler dil aracılığıyla dişleri tutmak isteyebilir.  Alışma süreci içerisinde dil ve yanak kasları zamanla dişe alışır. Bir süre sonra ise kişiler protez yerine tutmak için herhangi bir çaba sarf etmez.

Diş Protezi Nedir?

Diş protezi nedir sorusu genel olarak her yaşta kişilere merak ettiği soru arasında yer alır. Daha çok yaşlıların bir süre sonra dişlerinin dökülmesi gibi problemler sonucunda diş protezine başvurulduğu düşünülse de genç yaşta dışarıdan gelen darbeler yüzünden dişlerini kaybeden kişiler de kullanıla bilmektedir. Aynı zamanda dişlerin çürümesi de diş dökülmesine neden olabilir. Diş protezi genel olarak kaybedilen dişlerin yerine konulur. Kişiye özel olarak üretilmektedir. Hastanın tamamen kişisel ihtiyaçları doğrultusunda üretilir. Diş protezinin kolay kullanılması, doğal görünmesi ve kişinin ağzına tam olarak uyum sağlaması oldukça önemlidir. Diş protezi nedir diye bakıldığında dişin tüm işlerini gerçekleştiren yapay bir sistemdir denebilir. Diş protezleri kaybedilen birkaç diş yerine tüm dişler yerine de kullanılan bir tedavi yöntemidir. Fakat diş protezi uygulaması aslında hastanın ağız içerisinde yer alan mevcut dişlerini korumayı amaçlar. Diş protezleri tamamen kişinin kemik rengine uygun tonlarda üretilir. Bu sayede çok daha doğal bir görünüm oluşturulur. Diş protezi uygulamasındaki en temel amaç ise kişinin çiğneme fonksiyonunun tamamen geri kazanılmasıdır. Kişi bu çiğneme fonksiyonunu geri kazandığı zaman yaşam kalitesi de aynı derecede artar. Bununla birlikte şekil bozukluğu olan dişler, rengi değişmiş dişler ya da kırılmış olan dişler dişler da psikolojik etkiler de yaratır. Diş protezi bu etkileri de tamamen ortadan kaldırır.

Kancalı (Parsiyel) Diş Protezi Nedir?

Protez diş nedir konusunda bu kişilere detaylı bilgi verildikten sonra aslında diş protezlerinin çeşitleri arasında yer alan kancalı diş protezi de pek çok kişi tarafından merak edilir. Kancalı diş protezi parsiyel diş olarak da adlandırılmaktadır. Bazı durumlarda ağız içerisinde bulunan diş konumları ya da diş sayısı sabit bir köprü protezi için yeterli olmayabilir. Bu durumda ise sıklıkla kullanılan protez diş çeşitleri arasında kancalı diş protezi tercih edilir. Kancalı diş protezleri kullanımı oldukça rahat ve pek çok kişi tarafından tercih edilen protezlerden biridir. Çünkü gerektiği zaman kişi tarafından kolay bir şekilde çıkarılıp bakımı yapılıp yeniden takılabilir. Bu sayede hem diş hem de dişin etrafındaki bakteriler kolayca temizlenmiş olur. Kancalı diş protezi ısırma, kesme ve öğütme gibi fonksiyonları oldukça rahat gerçekleştirir. Çünkü yapımında hem yumuşak dokudan hem de mevcut işlerden destek alınır. Bu sayede yemek yerken kişiler herhangi bir problem de yaşanmaz. Aynı zamanda yemek sırasında bu protezler herhangi bir şekilde hareket etmez. Bu sayede kişiler çok daha rahat bir şekilde yemek yiyebilir. Zaman geçtikçe kancalarda gevşeme gibi tutuculuğunun azalma sorunları görülebilir. Bu gibi durumlarda kancalar kolay bir şekilde sıkıştırılır. Bu sayede hareket etmesinin de önüne geçilmiş olur. Aynı zamanda kişinin sahip olduğu doğal dişlere de uygun bir şekilde üretilir. Diğer dişlerin renginin tonunda ve diğer diş şekillerine göre üretimi sağlanır. Bu sayede daha doğal bir görüntü elde edilmiş olur. Estetik açıdan oldukça beğenilen bir görüntü sağlanmış olur. Eksik olan dişlerin yerine geçtiği için kişinin üzerinde bıraktığı psikolojik etkileri de düzeltmiş olur.

Hassas Bağlantılı Diş Protezleri Nelerdir?

Protez diş çeşitleri arasında yer alan bir diğer protez de hassas bağlantılı protezdir. Halk arasında çıtçıtlı protezler olarak da bilinir. Ağız içerisinde çok fazla diş eksikliği olduğu zaman ve sabit protezler ile tedavi edilmesinin mümkün olmadığı durumlarda tercih edilen protez çeşididir. Uzman diş hekimi tarafından diş içerisinde hazırlanan yuvalara oturan gizli tutucuları vardır. Bu tutucular sayesinde dışarıdan bakıldığı zaman kanca görünümü olmaz. Böylece daha estetik bir görüntü sağlanmış olduğu için hastalar tarafından tercih edilir. Eğer kişiye uygunsa diş hekimi uygulamayı gerçekleştirir.

Hassas bağlantılı protez diş nedir ve ne kadar sürer gibi konular pek çok kişi tarafından merak edilir. Aslanda bu tip protezlerin yapımı diğer protezler gibi aynıdır. Ölçü, prova gibi çeşitli aşamalara sahip olduğu için doktora ortalama 4- 5 kez gidilmesi gerekir. Bu da genel olarak iki hafta gibi bir zaman dilimine tekabül eder. Hassas bağlantılı diş protezleri kullanımı oldukça rahat bir protez çeşididir. Bu protezleri takarken ve çıkarırken oldukça dikkat edilmesi gerekir. Çünkü dişler için hazırlanmış olan yuvalara oturan parçalar hassastır. İlk yapıldığı zaman çok sıkı yapılır. Fakat zamanla çok daha rahat bir şekilde takıp çıkartılabilmektedir. Bu protez çeşidinin metal kısmı yoktur. Bu nedenle diğer diş protezi çeşitlerine göre alışması çok daha kolay olacaktır. Diş protezi ilk takıldığı zaman hasta tarafından rahat edilemese de bir süre sonra çoğu hasta kendi dişiymiş gibi rahat bir şekilde kullandığını da söyler.

Ankara Diş Protezi

Ankara diş protezi için oldukça fazla randevu oluşturulmaktadır. Çünkü herhangi bir küçük dişte meydana gelen kırıklar ya da dökülmeler bir süre sonra kişinin yaşam kalitesini azaltır. Bu durumda kişilerin yaşam kalitesini artırabilmek için diş protezine başvurulur. Diş protezi tamamen kişinin ağız yapısına göre ve dişlerde meydana gelen sorunlara göre yapılır. Ankara diş protezi sadece şehir içinden değil aynı zamanda farklı şehirlerden ve hatta farklı ülkelerden gelen kişiler için de randevu oluşturur. Çünkü diş protezi oldukça önemli bir işlemdir. Eğer yanlış yapılırsa ya da kişiye uygun yapılmazsa hastalar bu protezleri kullanırken hiç rahat hissedemez. Aynı zamanda diş protezi yapımında diğer dişlere de uygun olması gerekir. Bu anlamda da iyi bir doktor tarafından yapılması tercih edilir. İyi ve ağız yapısına en uygun yapılmış diş protezi uzun süreli olarak kullanılır.

Protez Diş Modelleri

Protez diş modelleri aslında 2 ana başlık şeklinde ele alınmaktadır. Sabit protez diş ve hareketli protez diş, protez diş modellerinin temelidir. Sabit protez genel olarak eksik ya da büyük ölçüde kaybedilmiş olan dişlerin doğal diş dokusuna ve rengine uyumlu olacak şekilde yenilenmesine denir. Sabit protez da kuron diş ve köprü diş olarak ikiye ayrılır. Kuron diş daha çok kırılma ve çürüme gibi sebeplerden dolayı meydana gelen ve madde kayıplarına uğrayan dişlerin bir süre sonra çok küçülmesine verilen isimdir. Bu dişler proteze uygun bir şekilde küçültülerek kaplanır. Köprü diş işlemi ise kırılma ve çürüme yüzünden birden fazla dişin zarar görmesi durumunda tercih edilir. Bu türün görüldüğü diş eksikliklerinde çevre dişler de küçültülmektedir. Daha sonra çeşitli kaplama çeşitleri ve kaplama maddelerinden yararlanılarak aradaki boşluklar da doldurulur.

Hareketli protezler en çok tercih edilen diş protezleri arasında yer alır. Kişiler tarafından kolay bir şekilde çıkarılıp takılabilen protezleri verilen isimdir. Bu protezler kancalı diş protezi, hassas bağlantılı diş protezi, tam protez, immediat protez, diş üstü protez olarak beşe ayrılır. Klasik Parsiyel protezleri diş içerisinde yer alan diğer dişlere kroşe ile tutunmaktadır. Bu protez diş çeşidi hastalar tarafından kolayca çıkarıp takılabilir. Protez diş modelleri arasında yer alan bir diğer model de hassas bağlantılı protezdir. Daha çok birden fazla diş kaybolduğu zaman kullanılmaktadır. Bu protez türün ağız içerisine kalan diğer mevcut ve sağlam dişlere porselen bir malzemeyle yapıştırması sonucunda gerçekleştirilir. Çengelsiz protez ya da kroşesiz protez olarak da bilinmektedir.

Tam protezler halk arasında takma dişler olarak bilinir. Kişilerin tüm dişlerini kaybetmesi durumunda tercih edilmektedir. İmmediat protez modeli ise geçici olarak kullanılan protez çeşididir. Genelde implant tedavisinin uygulanacağı kişilerde yapılır. Aynı zamanda hastanın tüm dişlerinin çekilmesi sonucunda da uygulanabilmektedir. Bu gibi durumlarda hastaya geçici diş temini yapılır. Diş protezi çeşitleri arasında yer alan bir diğer protez modeli de diş üstü protezdir. Bakıldığı zaman aslında tam protezle aynı görüntüye sahiptir. Bu protez çeşidi bir sonraki aşamada çekilmesi düşünülen diğer dişlerin üzerine uygulanır. Protezin alt kısmında yer alan kalan dişlerin başlık bölgesine takılmaktadır. Bu başlıklar ise diş üstü protezin tutuculuğunu sağlamaya yardımcı olur.

Protez Diş Fiyatları

Protez diş fiyatları pek çok anlamda değişiklik göstermektedir. Çünkü şu an uygulanan çok farklı diş protezi çeşidi vardır. Bu çeşitlerin en uygununun hangisi olduğu da uzman bir diş hekimi tarafından belirlenir. Belirlenmesi için de diş hekimi diş yapısını detaylı bir şekilde inceler. Ardından hangi diş protezinin daha uygun olduğuna karar vererek protez yapımına başlatır. Bu anlamda Protez diş fiyatları da değişiklik gösterecektir. Dişlerde belirli durumlarda sadece birkaç adet eksiklik olurken, ağız içerisinde çok fazla dişin sorunlu olması da söz konusudur. Diş protezi yapılırken sağlam dişler korunurken sağlam olmayan dişlerin de yerinden çıkarılması mümkündür. Çünkü protez kullanımından bir süre sonra sağlam olmayan bu dişlerde de dökülmeler ya da kırılmalar meydana gelebilir. Bu durumda en baştan diş protezi yaptırmak gerekir. Diş hekimleri ağız içerisinde detaylı bir şekilde inceleme yaptıktan sonra hangi diş protezi çeşidinin uygulanacağına da karar verir. Buna yönelik olarak da ortalama bir fiyat belirler.

ONLİNE RANDEVU TALEBİ FORMU

* Girmiş olduğunuz bilgiler gizli tutulmaktadır, üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır.

HAKKIMIZDAMİADENTYeni Nesil Diş Hastanesi
444 5 642